Milliseid tööriistu on CNC-ruuteri jaoks vaja?

- 2021-07-22-

Erinevate plaatmööbli töötlemise protsesside jaoks, kasutades CNC-ruuterit, on vaja erinevat tüüpi lõiketööriistu:


I. Töötlemiseks sobivate lõikeriistade ja materjalide peamised kategooriad:

1. Lame tööriist: see on tavaline tööriist. Sobib väikese täppisreljeefi töötlemiseks, toote serva siledaks ja ilusaks nikerdamiseks. Suurte reljeefidega tegelemine võtab palju aega.

2. Sirge tööriist: tavaline tööriist on ka sirge tööriist, mida kasutatakse sageli CNC lõikamiseks, suurte märkide graveerimiseks. Töödeldud materjali serv on sirge, tavaliselt kasutatakse PVC, puitlaastplaatide jms nikerdamiseks.

3. Frees: freesi saab nikerdada erineva kujuga vastavalt kujule. Näiteks kasutatakse akrüül- ja KESKMISE tihedusega puitkiudplaadi töötlemiseks kahe teraga spiraalseid freese, töötlemiseks aga ühe teraga spiraalseid kuulfreese. korgist, keskmise tihedusega puitkiudplaadist, täispuidust, akrüülist ja muudest materjalidest suure sügavusreljeefiga.


II. Materjalid:

Puit on puidutöötlemise lõikamise peamine materjal, puit koosneb peamiselt täispuidust ja puitkomposiitidest, puitu saab jagada pehmeks materjaliks, kõvaks materjaliks ja modifitseeritud puiduks, puitkomposiitmaterjalideks, sealhulgas spoon, vineer, puitlaastplaat, keskmise tihedusega puitkiudplaat (MDF). ), suure tihedusega puitkiudplaat, puitkiudplaat, plaatplaat, kummikomposiidid jne, samuti kasutatakse mõnda puidu- või puitkomposiitide osa ühe- või kahepoolse spooni töötlemist.